Email *

Pesan *

Cari Blog Ini

Setford Zag Hoe Jong Ajax Tegen Jong Az Continu Achter Bal Aan Liep

# Setford zag hoe Jong Ajax tegen Jong AZ continu achter bal aan liep ## Jong Ajax verliest kansloos van Jong AZ **Alkmaar, 2022** - Jong Ajax heeft vrijdagavond een flinke nederlaag geleden tegen Jong AZ. In het AFAS Stadion verloor de ploeg van trainer Mitchell van der Gaag met 3-0. De Amsterdammers waren vanaf de aftrap de bovenliggende partij, maar wisten geen uitgespeelde kansen te creëren. Jong AZ daarentegen loerde op de counter en was in de omschakeling gevaarlijk. In de 15e minuut opende Dani de Wit de score voor de Alkmaarders. Na rust probeerde Jong Ajax het spel te maken, maar het lukte niet om de verdediging van Jong AZ te doorbreken. De thuisploeg profiteerde optimaal van de ruimte die Jong Ajax weggaf en verdubbelde in de 60e minuut de voorsprong via Mees Hoedemakers. Invaller Yusuf Barasi bepaalde in de slotfase de eindstand op 3-0. Door de nederlaag zakt Jong Ajax naar de zesde plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Jong AZ klimt naar de derde plaats. ## Setford: "We waren niet scherp genoeg" Trainer John Setford baalde na afloop van de nederlaag. "We waren niet scherp genoeg", zei hij. "We hadden de bal wel, maar we creëerden geen kansen. Jong AZ was daarentegen heel effectief in de omschakeling." Setford was ook kritisch op de verdediging van zijn ploeg. "We gaven te veel ruimte weg en dat heeft ons de das omgedaan", aldus de oefenmeester. "We moeten hier lering uit trekken en volgende week beter voor de dag komen." ## Jong Ajax volgende week tegen Jong FC Utrecht Jong Ajax speelt volgende week vrijdag thuis tegen Jong FC Utrecht. De wedstrijd begint om 20.00 uur in het Johan Cruijff ArenA.